måndag 16 oktober 2017

Vi har en grund!


Åh, vilken lättnad det var när vi kom upp till tomten en snabbis i fredags, och fick se grundens slutgiltiga placering. Det har ju varit några turer sedan sist... Kortfattat:

-säljaren har lovat oss att utfyllnaden på tomten är gjord för att bygga på. Så visade det sig inte vara. Utfyllnaden bestod av stora stenar och matjord, vilket inte alls var lämpligt. Således behövde det grävas ur ner till fast mark, vilket var 2,5 meter. Det kostade sedan nästan 200000 att fylla upp detta med grus och rätt material att bygga på... Striden om den kostnaden får vi ta i efterhand. Säljaren hänvisade kallsinnigt till kontraktet där han helt frånsäger sig ansvar för tomtens beskaffenhet. Återstår att se om en jurist tycker att man kan frånsäga sig ansvaret om man har gjort felaktiga utfästelser kring tomtens skick, och därmed fått köparen att känna att inga ytterligare undersökningar är nödvändiga.
- utgrävningen gjordes, och när det var klart upptäcktes att utgrävning och fyll var gjort enligt vår första situationsplan, vilken vi i efterhand reviderat. Inte mycket att göra åt. Mindre justering så att vi i alla fall fick 4 meter till tomtgräns, vilket är minsta djup vi tycker att altanen framåt på huset måste ha.
-utgrävningarna hade en positiv sida - vi fick mycket fyll som har lagt framför tomten, där vi fått rätt att anlägga gräsmatta 10 meter ut på en allmänning. Detta är mot sjösidan och ser ut att kunna bli jättebra!

Movehome har nyligen lanserat lite nya val för kök och badrum. Efter en sväng ner på kontoret och titt på de nya klinkren ville vi byta. Säljaren Louise var som alltid tillmötesgående. Men efter några varv till i tankarna bestämde vi oss för att behålla våra små, ljusgrå plattor. Det kommer också bli fint!


 Grunden sett från där vi kör in till vår tomt. Tillfällig väg lagd upp för att kranbilen ska kunna köra upp och sätta huset på plats. 25 oktober är fortfarande planerad dag för husleverans.

Vattnet flödade i bäcken
som om det vore vår!

När vi ändå var där, och solen sken så skönt, tog vi en liten promenad.
Omgivningarna är fantastiska. Här vägen från området mot Liljeholmen,
med sjön Sommen i bakgrunden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar