onsdag 8 november 2017

Husleverans och stombesiktning avklarat, nu tänker vi på el.

Jösses vad tiden går - och det rullar på!

Sist hade vi bara en grund, och nu har vi både haft husleverans och stombesiktning - där vi också fick möjligheten att gå in i vårat hus. Kändes härligt - det allra viktigaste var att få titta ut genom fönstren och se om vi hade fångat utsikten rätt. Det känns det som att vi har. Puh!


Den 25 oktober var det dags för leverans av huset. Hela familjen inklusive mina föräldrar var givetvis på plats för att beskåda händelsen. Barnen hade fått ta ledigt från skolan en del av dagen för att kunna vara med. Det duggade lite lätt ute, men ändå helt ok väder för att montera ett hus, Vi visste att arbetet skulle påbörjas runt halv åtta, och vi var på plats först en stund efter åtta. Det var spänning i magen när vi svängde runt ett hörn, för att se vad som skulle dyka upp därbakom. Och där stod det, redan på en timma var ungefär hälften av väggarna uppkomna!


Innan vi tog fötterna till hjälp och gick för att inspektera intogs givetvis en mysfrukost - varm choklad och ostmackor. Eftersom det duggade ute valde Clara att mysa i bagaget.


När vi tyckte att vi hade kollat färdigt så var mormor och morfar kvar på plats en stund till,och innan de åkte därifrån hade takstolarna börjat komma upp.


När det blev helg kände vi att vi var tvungna att ta oss en sväng till byggplatsen. Lyckligtvis bygger vi bara 30 minuter hemifrån, så vi kan åka ofta. Det var kul att se taket och läkt på plats. Byggarna spelade hög musik och verkade ha det trivsamt.


Amelie och Krille står nedanför tomten. MoveHomes #103 har ingång på gaveln, Vi gillar det verkligen, tycker om att uppleva en rymd och en rejäl längd när man kommer in, och att inte direkt möta motsatt yttervägg. I vårt permanentboende har vi ju ett tvåplanshus, men just för att undvika den känslan byggde vi där till både en "glasveranda" vid entren och satte köket i en utbyggnad mot baksidan för att få ca 13 meter rakt igenom, att jämföra mot de ordinarie 7 meter som var i ursprungsritningen för den modell vi utgick från,


Vi har ju en bit ner till sjön, men på höst/vinter/vår när träden tappar sina löv, har vi en härlig utsikt. Här är bilden tagen genom dörren i tvättstugan. Kan kanske göra det lite roligare att tvätta =).


Huset har en väldigt öppen planlösning vilket vi egentligen är lite trötta på, då det också gör att ljud rör sig glatt mellan rum och våningar. Här är det dock ett fritidshus vi bygger, och då känns det helt rätt att satsa på öppna gemensamma ytor, Här ska vi umgås! Bilden nedan är tagen från hallen mot kök och vardagsrum. Jag hade haft lite tankar om att vi skulle behöva byta fönstren och altandörren mot skjutdörrar med glas ända ner till golv, men efter att ha upplevt dessa rejäla fönster inifrån försvann nog det behovet ganska fort. Det vi däremot har lite tankar på är om vi på sikt kommer att plocka bort några överskåp i köket till förmån för ett större fönster över diskhon. Men vi bestämde att avvakta med det för att känna hur behovet känns när vi har bott in oss. Något som också slog oss var att vi aldrig ställde frågan om det hade gått att göra en snickarändring och öppna upp kök/vardagsrum till nock. Nu känns det bäst att inte fråga, med risk för att man vill ändra sig...


Här nedan får ni en känsla för hur det ser ut när man kommer innanför dörren. Tvättstuga och badrum till höger, och två sovrum till vänster. Längst bort till vänster är master bedroom med egen klädkammare och badrum.


Nu är nästa steg att vi ska träffa elektrikern i huset imorgon för att se vad för eventuella tillval vi kan tänkas vilja göra för just elen. I permanentboendet har vi t ex spotlights i alla fönster, det hoppar vi nog över här. När man haft det ett tag, blir man lite sugen på lampor igen. För att hålla nere lite kostnader har vi också valt bort spotlights i tak i huset.

Hoppas återkomma lite snabbare till nästa gång! /Anna

1 kommentar:

  1. Hej, hur har det här gått för er? Några fler bilder/rapporter om huset?

    SvaraRadera